Keptuvės

DUKA virtuvės indai - tai nesenstančio grožio ir tvirto meistriškumo simbolis. Patrauklus dizainas ir įdomūs raštai puikiai pabrėžia virtuvės interjero charakterį ir stilingai jį papildo. Aukšta medžiagų kokybė ir atsparumas mechaniniams pažeidimams užtikrina ilgaamžiškumą ilgus metus ir garantuoja, kad puodai pasiteisins intensyviai naudojant kasdien.

Kokį puodą pasirinkti?

Šį klausimą sau užduodame ne tik planuodami įsigyti puodų rinkinį naujam butui, bet ir kiekvieną kartą, kai norime praturtinti savo virtuvės įrangą naujais funkcionaliais priedais. Įvairios medžiagos, iš kurių gaminami puodai: nerūdijantis plienas, aliuminis, ketus, turi savo privalumų ir daro įtaką jų naudojimui. Parengėme praktiškų ir funkcionalių puodų, kuriuos verta turėti savo virtuvėje, apžvalgą.

Ketaus puodai

Ketaus puodus sunku supainioti su bet kokios kitos rūšies virtuvės indais. Tai akivaizdžiai sunkesni puodai nei kiti virtuvės indai, kurių masyvumas ir svoris neatsiejamas nuo patvarumo. Ketaus indai gali tarnauti visai šeimai daugelį metų, vis dar išlaikydami visas savo stipriąsias savybes. Ketaus lydinys yra itin atspari mechaniniams pažeidimams ir aukštai temperatūrai medžiaga, todėl ją galima naudoti ir orkaitėje. Jis įkaista tolygiai, todėl galite būti tikri, kad ketaus puode paruoštas maistas bus tobulai iškepęs, o jo turinys nesudegs. 100 % natūralios kilmės medžiaga tikrai patiks visiems tvirtų priedų ir sveiko maisto gaminimo mėgėjams.

Aliumininiai puodai yra daug lengvesni ir patogesni naudoti. Jie puikiai tiks kasdieniam naudojimui, ypač todėl, kad juos lengva prižiūrėti ir nereikia nuolatinės priežiūros kaip ketaus indus. Aliumininiai indai greitai praranda šilumą, tačiau taip pat greitai įkaista, todėl gerokai sutrumpėja laikas, reikalingas patiekalui paruošti. Labai svarbu, kokia danga padengti indai. Teflonas idealiai tinka žmonėms, kurie stengiasi paruošti tinkamus patiekalus, renkasi kepti su minimaliu riebalų kiekiu. Keraminė danga garantuoja didesnį atsparumą įbrėžimams ir leidžia naudoti ne tik medinius, bet ir metalinius stalo įrankius, pavyzdžiui, sriubai ar troškiniui maišyti.

Geri nerūdijančio plieno puodai


Ieškant aukštos kokybės puodų virtuvei, verta atkreipti dėmesį į puodus, pagamintus iš nerūdijančio plieno. Šio tipo indai puikiai tiks tiek virtuvėse su indukcinėmis kaitlentėmis, tiek virtuvėse, kuriose įrengtos dujinės ar elektrinės viryklės. Nerūdijančio plieno puodai yra universalūs ir pasižymi puikiu kainos ir kokybės santykiu, todėl yra labai populiarūs ir mėgstami. Ne visi nerūdijančio plieno puodai turi vienodas technines specifikacijas. Ant indų esantis simbolis nurodo medžiagos, iš kurios jie pagaminti, tipą. Gerų nerūdijančio plieno puodų sudėtyje yra 18 % chromo ir 10 % nikelio. Modeliai, pažymėti ženklu 18/10, pasižymi didžiausiu atsparumu korozijai ir įvairiems spalvos pokyčiams.


Juodi puodai - stilinga kiekvienos virtuvės įranga
 Funkcionalūs puodai reikalingi norint skaniai ir sveikai gaminti, tačiau rinkdamiesi virtuvės reikmenis atkreipiame dėmesį ir į jų dizainą. Puodų išvaizda turi būti ne tik patraukli, bet ir sudaryti harmoningą kompoziciją su kitais virtuvės įrengimo elementais. Madingas šiuolaikinės virtuvės pasirinkimas - juodi puodai. Juoda spalva yra klasikinės elegancijos kupina spalva. Juodi puodai taip pat bus puiki alternatyva indams su būdingu metalo blizgesiu.

Iš ko pagaminti geriausi puodai? Nerūdijantis plienas, aliuminis, ketaus lydinys - kiekviena medžiaga turi savo privalumų ir trūkumų, o teisingas pasirinkimas pirmiausia priklauso nuo puodo paskirties.

Skaityti plačiau
  1. Kitas puslapis
Šoninė